|
LeeRasS (uživatel)
19.11.2009, 18.51
Jistě už ste slyšely, že se chystá USB 3.0. Teď zrejmě všichni máme na zkladních deskách USB 2.0, který je kompatibilní s USB 1.1. USB 3.0 je kompatibilní s USB 2.0, ale s 1.1 už ne.
SATA 6G také přišel a jeho teoretické maximum je výšší než nabízejí dnešní HDD, proto si musíme počkat na SSD se standartem SATA 6G. Více tady. Myslíte si že se tyhle technologie brzo ujmou? Já bych řek že ne. Hodně mobilních telefonů stále je na USB 1.1 . Flashky na USB 2.0 a 3.0 by je zdražilo. SATA 6G = kdo si koupí v nejblišší době SSD? (SSD=předražený rychlí hubeňour Myslím, že se tyhle technologie budou běžně používat minimálně až někdy v roce 2012 (Takže údajně náš poslední rok) Má příštích 5 let vůbec USB 3.0 a SATA 6G význam? Podle mě moc ne. |
|
Neo (administrátor)
19.11.2009, 19.36
SATA III se podle mě ujme rychle, protože je samozřejmě zpětně kompatibilní se SATA II i původním SATA. SSD, které by využilo potenciál SATA III, už existují, jediným problémem je cena (u těch kvalitnějších modelů). Možná i klasické disky jednou přesáhnou limity SATA II, ale budoucnost se nejspíš bude ubírat směrem SSD. Jejich hlavní nevýhodou je vysoká cena (u těch rychlejších a větších disků), ale přeci jenom je to nová technologie - pamatuju si, jak jsem kupoval ještě 256MB flashku za 3500 Kč, a dneska už 1GB seženete za stovku. Za rok nebo dva už se podle mě SSD cenově vyrovnají klasickým magnetickým diskům.
|
|
Pajah (administrátor)
19.11.2009, 19.46
Jak psal Neo, za nějaký rok/dva bude SSD téměř standart, dobře cenově dostupný. SATA III se myslím ujme docela rychle.
|
Příspěvky smí psát pouze registrovaní uživatelé.
© 2009 – 2011 Komunita.eu. Všechna práva vyhrazena. Kontakt | Nápověda | Podmínky | Reklama | Sponzor
Chmatákov online |
Změřit.net |
Přesný čas |
Stop IE |
Michael Jackson Shop |
Výměna odkazů |
PSH sound - ozvučení & osvětlení |
Pittsburgh Penguins |
Sběratelské edice |
RoklinkaProduction – Český Minecraft PvP server